E-læring: Barnehagefaglig grunnkompetanse

Etter sommeren lanserer Utdanningsdirektoratet et interaktivt e-læringstilbud til assistenter og andre ansatte i barnehager. Tilbudet er gratis og er lett tilgjengelig fra både mobiltelefon og datamaskin.

Målgruppen for barnehagefaglig grunnkompetanse er nyansatte uten noe tidligere barnehagefaglig kompetanse eller erfaring fra barnehage. Det er også tilgjengelig for andre ansatte.

E-læringstilbudet skal gjennomføres av den enkelte ansatte sammen med mentor. Opplæringen skjer på arbeidsplassen og kan enkelt settes i gang kort tid etter at den nyansatte har startet i barnehagen.

I e-læringen får den nyansatte et innblikk i noen grunnleggende og sentrale temaer for arbeid i barnehage. Hensikten er ikke å gå i dybden på de ulike temaer og læringsmålene.
Opplæringen bør gjennomføres i løpet av de første seks månedene etter ansettelse, og spres over en viss tid for å gi rom for refleksjon og læring i egen barnehage.

Nasjonale rammer

De nasjonale rammene for barnehagefaglig grunnkompetanse vil bli publisert samtidig som e-læringen. Rammene definerer den kompetanse alle ansatte som jobber i en barnehage forventes å ha.

Når dere bruker e-læringen vil kriteriene som ligger i de nasjonale rammene for barnehagefaglig grunnkompetanse, bli dekket.

 

Publisert 20.06.2023